De onzekerheden van de Jumbo

Ik doe boodschappen bij de jumbo, niet mijn favoriet maar met 4 jumbo’s binnen een straal van 1 km is die keuze snel gemaakt…. Overigens doe ik het liefst online boodschappen (Picnic Fan!), maar soms moet je wel naar de fysieke winkel… Goed de Jumbo dus.

De jumbo heeft 7 zekerheden, dat is fijn, ik hou van zekerheden! Eén van deze 7 zekerheden is ‘Vlot winkelen’ ofwel: ben je de 4de wachtende in de rij dan krijg je, je boodschappen gratis mee. Met daarbij de volgende ‘kleine lettertjes’ of (zoals de Jumbo ze noemt) de spelregels:  

1.    De klant die al geholpen wordt bij de kassa telt niet mee als wachtende.

2.    De vierde wachtende is dus de vijfde klant in de rij. Staan er nog meer klanten in de rij? Dan krijgt ook de 5e, 6e, 7e enz. de boodschappen gratis mee.

3.    Personen die je vergezellen bij het boodschappen doen, tellen niet mee als wachtende klanten.

4.    De garantie geldt niet als je bij een andere kassa met een kortere rij kunt aansluiten. De garanatie geldt niet voor de zelfscan kassa’s. 

5.    De garantie geldt niet als alle kassa’s (met uitzondering van defecte kassa’s uiteraard) open zijn. We doen ons uiterste best om de wachttijden te beperken.

6.    Geef het direct door aan een medewerker als je de vierde wachtende bent, dan krijgt u de boodschappen die in jouw winkelwagen of mandje liggen, gratis.

7.    Ligt de servicebalie in dezelfde lijn als de gewone kassa’s? Dan geldt de garantie hier ook.

8.    Je krijgt uitsluitend de boodschappen gratis die zich in uw winkelwagen of -mandje bevonden toen je als 4e wachtende aansloot in de rij.

9.  De kortewachttijdgarantie geldt niet voor de servicebalie en voor Jumbo Pick Up Points.

(Spelregels zijn over genomen van de website van de jumbo)

Ik vul deze regels graag aan met mijn eigen bevindingen/ regels:

11.  De garantie geldt niet als er omgeroepen wordt dat er een kassa opengaat, al wacht je daar vervolgens 15 minuten op tot er een caissière aanwezig is. (en de rijen al weer opgelost zijn)

12.  Aanvulling op spelregel 6: Om gebruik te maken van de zekerheid vlot winkelen moet je als klant roepen dat je de 4de / 5de wachtende bent.

Vandaag was het zo ver

Vandaag was ik de 4de in de rij of de 5de (goed tellen!) En toen….  Ik verstarde, wist niet hoe te handelen, ik moest snel zijn, want als er bij een van de andere kassa’s iets veranderde in de wachtrij dan was het moment al voorbij, de druk nam snel toe.

Wat te doen? Moet ik nu door de winkel schreeuwen? Joehoe! Ik ben de 4de of uhhh 5de wachtende! En dan maar hopen dat een jumbo medewerker mij op tijd hoorde en ik niet die schreeuwende vervelende klant wordt, die probeert om haar boodschappen gratis mee te mogen nemen. (Spelregel 6 vind ik een lastige: geef het direct door aan een medewerker. Uit de rij stappen kan niet, dan ben je immers je plek kwijt en kun je niet aantonen dat je de 4de of 5de wachtende bent. Als je alleen boodschappen doet moet je dus gaan schreeuwen.)

Goed, ik verstarde dus, ik ging te veel nadenken over de situatie waar ik in beland was. Wel of niet gaan roepen, nog eens checken bij de andere kassa’s of het inderdaad klopt dat er overal 4 of 5 wachtende in de rij staan, tellen van de “hoofden”, staat die mevrouw nu al bij de caissière (spelregel 1) of is zij nog niet aan de beurt? Wat een stressvolle situatie….

Toen kwam het verlossende woord: er werd omgeroepen dat er een extra kassa open ging. (spelregel 11) En wat was ik opgelucht. Opgelucht dat ik niet zomaar de kans op gratis boodschappen heb laten lopen, want de keuze was voor mij gemaakt. Gelukkig! Ik mocht mijn boodschappen gewoon netjes afrekenen.

Onzekerheden

Van de 7 zekerheden van de Jumbo vind ik dit helemaal geen zekerheid, sterker nog ik word er onzeker van. Ik kan dan niet meer aangenaam boodschappen doen. En laat dat nou net een van de andere zekerheden zijn: service met een glimlach.

Service met ’n glimlach is plezierig boodschappen doen. Bij Jumbo kost vriendelijkheid niets. Wij doen er echt alles aan om het boodschappen doen zo aangenaam mogelijk te maken. (Overgenomen van de website van de jumbo)

Het is voor mij als klant niet aangenaam om in de rij te staan met mensen achter mij die lopen te schreeuwen dat ze recht hebben op gratis boodschappen, de discussies die daarbij gegarandeerd ontstaan, ik heb al regelmatig menig discussie hierover mee mogen maken, want ja, wanneer mag je nu je boodschappen daadwerkelijk gratis meenemen? Discussies van klanten onderling tot discussies met de caissière. En het is voor mij als klant niet aangenaam om zelf te moeten gaan roepen dat ik de zoveelste wachtende ben. Kortom: Ik ben blij als ik niet de 4de wachtende blijk te zijn, te veel stress. Gewoon afrekenen zoals het hoort. 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven